Mille poolest meid tuntakse?

Tuleme õpitoaga Sinu üritusele kohale!

Kuni viieteistkümnekesi mahud meisterdama ka meie stuudios Tallinna vanalinnas Kuninga tänaval.

Unikaalsed töötoad vastavalt Sinu soovidele!

Meie kohandatavad õpitoad loovad meeldejääva ja isikupärase õpikogemuse.

Keskkonnatark lähenemine!

Kõik õpitoad toetavad jätkusuutlikku mõtteviisi.

Pikaajalise kogemusega juhendajad!

Pakume üle 50 erineva õpitoa, mis hõlmavad erinevaid oskusi ja tehnikaid.

15+ aastane kogemus

Usaldusväärsus ja kvaliteet, mille taga on üle 15 aasta käsitööalast kogemust.

Õpitoad eesti, inglise, soome ja vene keeles

Mitmekultuuriline õpikogemus - meie õpitoad on saadaval neljas erinevas keeles!

Örrekese taustast

Örreke pakub meelelahutuslikke ja loovaid käsitöötegevusi igas vanuses osalejale. Meie õpitubades saab lihtsatest materjalidest valmistada praktilisi ja isikupäraseid esemeid.

 

Lisaks esemetele saavad osalejad kaasa uusi teadmisi ja positiivseid emotsioone. Oleme pühendunud keskkonnatarkusele, taaskasutusele ja kohaliku tooraine kasutamisele.

 

Käsitöö on olnud meie peres au sees mitmeid põlvkondi. Minu vanaema õpetas mulle sokikudumist ja ema õmbles enamik meie riideid.
 
Ellinor Piipuu, meie teine vanaema, oli Eesti aiakeraamika rajaja. Tema kaunid skulptuurid ja tarbeesemed on olnud meie kodu ehe.
 
Minust sai käsitöö ja kodunduse õpetaja, ning see kirg elab edasi Örrekese õpitubades.

Kadrin, Örrekese looja

Kust sai Örreke oma nime?

Noored linnud armastavad istuda õrrel, vaadata kõrgemalt alla ja omandada elutarkusi. Ka meie õpituppa esmakordselt tulijad on justkui noored linnud, kes on janused uute teadmiste ja oskuste järele.

 

Örrekse põlvkonna juured ulatuvad Saaremaale ning seal öeldakse, et linnud istuvad  ÖRREL. Sealt pärineb ka meie meistrikoja nimi Örreke.

Meie juhendajad

Kadrin

on Örrekese looja ja tegevjuht. Hariduselt on Kadrin käsitööõpetaja ja koolipsühholoog….

Enne Örrekese asutamist töötas ta personali- ja koolitusjuhina. Olles kolmanda lapsega kodus, tekkis tal huvi ja aeg selleks, et valmistada kodus ise looduslikku kosmeetikat. Koos sõpradega valmisid esimesed seebid ja huulepalsamid. Sealt kasvaski välja idee pakkuda töötube lasteaedadele, koolidele ja ettevõtetele. Kadrin viib töötube läbi nii lastele kui täiskasvanutele ja seda nii eesti, vene, soome kui ka inglise keeles.

Katarina

on lõpetanud Tallinna Ülikooli klassiõpetaja eriala. Katarina on töötanud vabatahtlikuna SOS Lastekülas Armeenias, õppinud…

vahetusüliõpilasena 4 kuud Lõuna-Koreas ja pool aastat Soomes Tampere Ülikoolis. Hetkel töötab klassiõpetajana Montessoori koolis. Katarina peab Ökopere blogi ja on RingKarp üks asutajatest. Katarina on Örrekese ökoelu õpitubade algataja. Keskkonnatark õpitubade korraldus on tema pideva tähelepanu all. Katarina viib töötube läbi eesti ja inglise keeles.

Monika

on õppinud käsitööõpetajaks, kellena ta praegu ka töötab. Kingitused oma sõpradele teeb…

ta tavaliselt ise ja nakatab meisterdamispisikuga ka tuttavaid. Monika küpsetab suurepäraseid pirukaid ja erinevaid kooke. Örrekese üritustele teeb tema tavaliselt snäkilaua. Monika valdab ühtemoodi hästi nii eesti kui vene keelt.

Kaja

on hariduselt käsitööõpetaja ja töötanud aastaid personalitöö valdkonnas….

Lisaks õppinud Tallina Ülikoolis andragoogikat ja juhtimist. Täiendanud end nii EKA kui TLÜ erinevatel kursustel kunstiteraapia ja erinevate käsitöötehnikate vallas. Kaja on tegev ka MTÜ-s Loovuslabor, millega on Örrekesel tihe koostöö. Kaja viib õpitube läbi eesti, inglise ja ka vene keeles.

Mida on öeldud Örrekese kohta